het idee

het idee

Het rauwse begon met vier uitgangspunten:


  1. Darwin sprak over de “Survival of the fittest”. Dat, wat zich het beste aan de omstandigheden weet aan te passen, zal overleven.


  1. Door technologische innovaties wordt de wereld niet alleen kleiner maar krijgen veranderingen ook de kans zichzelf te versnellen.


  1. Als mens kan je kiezen om reactief de ontwikkelingen te volgen of die zelfs te negeren. Maar je kan ook kiezen om niet alleen actief deel te nemen aan de veranderende wereld maar ook voorop willen gaan.


  1. Het is een menselijk beschermingsmiddel om veranderingen in het begin vooral argwanend tegemoet te treden. Wij denken dat het mogelijk is in veranderingen het positieve te zoeken en er de mogelijkheden in te vinden om die ten voordele te beïnvloeden.


Onder de naam rauwse willen we mensen met elkaar in verbinding brengen die van mening zijn dat er vele mogelijkheden liggen om actief een bijdrage te leveren aan die veranderende wereld.


Die verbindingen kunnen de reikwijdte en de invloed vergroten en zullen ook zorgdragen voor vergroting van kennis, beschikbaar maken van inspiratie en stimulatie. Maar ook bijdragen aan het leveren van feedback. Ten slotte kunnen de verbindingen ook dienen als brandstof om verder te kunnen gaan.


Als bindmiddel zien we de ontmoeting, de herontdekte creativiteit en het uitgangspunt dat we ieder mens als gelijk willen laten delen in de mogelijkheden die de wereld ons kan bieden.


Rauwse zal op zoek gaan naar vele verschillende activiteiten om genoemde mensen bij elkaar te brengen. ‘24uur rauwse’ is er daar één van.

het eind

de weg

de weg

24 uur rauwse - 15 en 16 juni 2018


Als je 12 mensen 24 uur bij elkaar brengt en een ieder gelooft in de kracht van verandering, dan kán je wereld niet hetzelfde blijven.


Voor inspiratie alleen hoef je niet te komen. We gaan verder dan dat, we gaan ontvlammen, opschudden, ontwrichten en ontroeren.


“When you talk you are only repeating what you already know. When you listen you may learn something new.” - Dalai Lama


Jij bent door één van de rauwsers getikt. Dat betekent dat we denken dat jij het net zo kunt waarderen als wij en dat we je er graag bij hebben!


Wanneer je weer naar huis gaat, heb je twee dingen geleerd die je meteen gaat toepassen én je gaat weg met meer vragen en twijfel dan waarmee je gekomen bent.


We zijn 24 uur lang met een mooie mix van mensen op een bijzondere lokatie en nemen ook de tijd voor ontspanning en genieten. Na zaterdag 17 uur blijven we nog verbonden en ondersteunen we elkaar. Wanneer we dat willen.


We vragen je om dit mee-te-maken en je ideeën met ons te delen.


Wanneer

15 juni 17h00 tot 16 juni 2018 17h00


Waar

Hof van Vijfeijken, Boxtel


Kosten

Voor 24 uur Rauwse, inclusief overnachting en alles wat je in 24 uur nodig hebt aan eten en drinken, vragen we €490 excl. 21% btw.


Facilitators

Frans Bosch (Takkenwerk), Emile Mazerant (Idee en Praktijk) en Marc Verstraeten (Boldstroke)

het eind

Waar dit eindigt? Dat weten we nog niet.


Wat we wel hebben is een datum: 8 september 2020. Zet die maar vast in je agenda. Dan komen alle rauwsers bij elkaar op een plek die we nu nog even Superhenge noemen. Wat er dan allemaal gerauwst is? Dat weten we dan!


Met 24 uur Rauwse hebben we een beginpunt. We zullen van ons laten horen en met meer activiteiten komen om rauwsers met elkaar in verbinding te brengen.


Je interesse gewekt? Je nieuwsgierigheid geprikkeld? Meer weten?

Laat het ons weten!


emile@rauwse.nl    frans@rauwse.nl    marc@rauwse.nl

http://www.takkenwerk.nu
http://www.ideeenpraktijk.nl
http://www.boldstroke.com

ter inspiratie

Eddie Obeng - slim falen in een snel veranderende wereld

Het rauwse is begonnen...


Met 30 rauwsers, 96 uur, en een haast oneindige berg energie is het Rauwse in 2016 en 2017 dan ook echt begonnen. Het waren “24-uur Rauwse”’s, waar we van Kedichem naar Boxtel trokken, inmiddels een kookboek met Rauwse-recepten van kunnen opstellen, maar vooral ook het Rauwse zelf meer inhoud hebben kunnen geven. Wat is het? Voor wie? Met wie? Wat kun je ermee? Hoe werkt dat dan? Zowel op persoonlijk niveau, als op organisatieniveau.


Met een heerlijke onbevangenheid zijn we vier keer de 24 uur Rauwse gestart en hebben we veel gedeeld en geleerd, vele mooie momenten mee-gemaakt, inzichten opgedaan, gelachen, beleefd en ervaren bij wat Rauwse al is en nog zou kunnen zijn. Wij zijn inmiddels begonnen met schrijven, om alle input op een hoger niveau samen te brengen.


Inmiddels hebben wij, Marc, Frans en Emile, handigheid gekregen in wat we in deze vorm kunnen en willen behandelen en hoe wij de Rauwsers het liefst willen facilieren in hun eigen proces én in het groepsproces. Dit werd allemaal mede mogelijk gemaakt door de eerste dertig Rauwsers.


Pieter Wim, Olav, Mirko, Jeroen, Paul, Erik, Vikram, Pascal, Merel, Joris, Jeroen, Pieter, Alexander, Peter, Ger, Tiemen, Annemieke, Eelco, Tjisse, Ton, Martijn N., Ewoud, Martijn C., Komala, Gertie, Jo, Eric, Michiel, Rob en Arno: voor jullie een grote buiging!